Om Nørregaarden

Nørregaarden Besøgsgård, Gårdbutik og Naturpleje

Nørregaarden drives af Kenneth Baand, familie, venner og frivillige kræfter.

Efter overtagelsen af Nørregaarden i september 2021, er der tænkt mange tanker, og Kenneth begyndte ombygning af stuehuset (privat bolig og kontor) og omdannelse af gården i foråret 2022.

Det humanitære og socialt ansvar ligger hele familien meget på sinde, hvilket bunder i Kenneths arbejdsliv, hvor han oplever at mange unge mennesker har svært ved at finde et sted hvor de passer ind. Ude ved os vil vi tilbyde dem både noget med dyr, grøntsager, værksteder, hvor vi kan finde ud af hvad der driver dem, og finde det helt rigtige sted på gården, så de føler at det giver mening for dem. Og på den måde blev visionen for Nørregaarden skabt.

Sammenhæng – Fra Jord til Bord

På Nørregaarden ønsker vi at skabe nogle rammer for hele familien. Vi er undervejs i en større proces med at udvikle en besøgsgård med fokus på især at formidle om det at dyrke og drive en gård, fokusområdet er "Fra jord til bord".

Vi vil gerne skabe en gård, hvor man både ser, rører og lærer om dyrene og ser grøntsagerne vokse sig store om det er på marken eller i et af drivhusene. De besøgende skal dernæst kunne købe produkterne i gårdbutikken, og på sigt kunne sætte sig i vores nyetableret orangeri med café, hvor der serveres mad som er årstidsbestemt og hovedsageligt dyrket herude.

Nørregaarden fokuserer på at producere bæredygtige fødevarer samtidig kombineret med at være en besøgsgård. De fleste dyr herude har det til fælles, at de er et produktionsdyr i en eller anden udstrækning. Det er lige fra bierne, der bestøver blomster og træer til den honning, vi sælger i gårdbutikken. Vores køer er på græs året rundt, de går på naturarealer om sommeren og afgræsser store områder. Vi sælger efterfølgende kødet i vores gårdbutik. Vi har stor mangfoldighed i grøntsagerne, vi dyrker økologisk og bæredygtigt. Nørregaarden er i gang med certificering til økologi.

Vores mål er at være egenproducerede i alt lige fra grøntsager, frugter, kød og mejeriprodukter på sigt. Det handler ikke om kvantitet men kvalitet og oplevelsen.